Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky,akce a slevy

Kalisie Vonná

 Už jste slyšeli o léčivých schopnostech Kalisie Vonné?

Toto video mluví za vše: Video

Zdroj: Receptář prima nápadů.

Kalisii Vonnou koupíte v našem e-shopu: Kalisie Vonná    

 

 


Kotvičník zemní

Další užitečné video. 

Zdroj: Youtube.com

Koupíte v našem e-shopu: Kotvičník zemní

 

CHilli papričky

V našem e-shopu najdete mnoho druhů CHilli papriček.

Zde najdete zajímavé informace pro jejich pěstování.

Zdroj: youtube- Receptář prima nápadů


Kurkuma dokáže nahradit hodinu sportu

Zdroj: Prostřeno.cz

Koupíte v našem e-shopu: Kurkuma mletá

Kurkuma dokáže nahradit hodinu sportu

Dneska se vám do fitka nechce? Pravidelná konzumace jen špetky kurkumy má na tělo podobné účinky jako šedesát minut tréninku.

Důležitá skutečnost, kterou předestíráme hned na začátku – hodina tréninku je s ohledem na počet spálených kalorií, podpory na vaše zdraví a celkově zábavy a uvolnění, které při sportu zažijete, téměř ničím nenahraditelná. Vědci ale prý nyní zjistili, že špetka kurkumy může mít podobné účinky. Koření, zvané také žlutý zázvor, šafránové koření nebo žluté koření se objevuje především v indické kuchyni a je známé svojí typickou orientální chutí.

Kurkuma je důležitá

Výsledky studie jsou zajímavé především pro ženy, které s ohledem na vyšší věk začínají trpět různými zdravotními potížemi, nebo které si právě prošly menopauzou. U nich totiž kurkuma působí – jak ukázala dvouměsíční testovací fáze – skoro jako zázračná zbraň.

Jako hodina aerobiku

U testovacích osob, které koření užívaly v malých dávkách pravidelně po dobu jednoho měsíce, byly pozorovány pozitivní kardiovaskulární změny a snížené odumírání buněk. V časopise „American Journal of Cardiology“ kromě toho také bylo publikováno, že fanoušci kurkumy mají pak až o 56 % nižší riziko srdečních infarktů. Polyfenol, který kurkuma obsahuje a který jí dodává její typickou žlutou barvu, má přitom podobné pozitivní účinky na kardiovaskulární systém jako hodina aerobiku. A první příznivé výsledky se přitom prokázaly už po osmi týdnech.

 

 
 
  1. Úvod
  2. Souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely diskuzních příspěvků a komentářů
Souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely diskuzních příspěvků a komentářů
    1. Udělujete tímto souhlas Radimu Slavíčkovi, Černokostelecká 76, Černé Voděrady, IČ 71601066, zapsanému u Městského úřadu Říčany. (dále jen „Správce“), aby ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Nařízení“), zpracovával/a následující osobní údaje:

      • jméno / přezdívku
      • emailovou adresu
      • fotografii (pokud poskytnete přes službu třetí strany).
    2. Výše uvedené osobní údaje budou zpracovány za účelem:

      • zobrazení diskuzních příspěvků a komentářů na webu s informacemi o diskutujícím
    3. Souhlas udělujete na zpracování po dobu 5 let a to za účelem:

      • zobrazení diskuzních příspěvků a komentářů na webu s informacemi o diskutujícím
    4. Zpracování osobních údajů je prováděno Správcem osobních údajů, osobní údaje však mohou zpracovávat i tito zpracovatelé:

      • Poskytovatelem služby Eshop-rychle, provozované společností Golemos s.r.o., sídlem Zátkovo nábřeží 448/73, 370 01, České Budějovice
      • Případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době společnost nevyužívá.
    5. Osobní údaje nebudou předány mimo území EU.

    6. Souhlas se zpracováním lze vzít kdykoliv zpět, a to například úpravou preferencí ochrany soukromí v patičce webu, zasláním dopisu, emailu.

    7. Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle Nařízení máte právo:

      • vzít souhlas se zpracováním osobních údajů kdykoliv zpět, toto zpětvzetí bude mít za následek anonymizování informací o diskutujícím u vašich příspěvků (úpravou preferencí ochrany soukromí v patičce webu), popř. na slovní žádost (dopis, email) kompletní výmaz vašich diskuzních příspěvků.
      • požadovat po Správci informaci, jaké vaše osobní údaje zpracovává
      • vyžádat si u Správce přístup k vašim zpracovávaným osobním údajům a požadovat jejich kopii
      • u automatizovaně zpracovaných osobních údajů na jejich přenositelnost
      • nechat vaše zpracovávané osobní údaje aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení jejich zpracování
      • požadovat po společnosti výmaz vašich osobních údajů, pokud se nejedná o osobní údaje, které je Správce povinen nebo oprávněn dále zpracovávat dle příslušných právních předpisů
      • na účinnou soudní ochranu, pokud máte za to, že vaše práva podle Nařízení byla porušena v důsledku zpracování vašich osobních údajů v rozporu s tímto Nařízením
      • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů se obrátit na Správce nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů